Hoppa till innehåll

P&E Textiltryck

P&E Textiltryckeri

Det här är vi

1981 var starten av det som i dag är P&E Textiltryckeri. Det var P:et i P&E som hade en idé att trycka profilreklam på textila material. Verksamheten etablerades på Lidingö, femton minuter från centrala Stockholm. Under ett par år byggdes kunskap och kundkrets och det blev tid att växa. Nu tillkom E:et, personalstyrkan fördubblades därmed och den enskilda firman blev aktiebolaget Petersson & Ericsson.

Efter nära tio år som kompanjoner valde Petersson att byta spår och lämna den grafiska branschen. Johan Ericsson fortsatte utveckla både kunskap och kundkrets tillsammans med sin personal. Fortfarande hänger dock initialerna med. P&E har blivit synonymt med hög servicenivå, kvalitet och säkra leveranser. Ett varumärke värt att bevara.

Lidingö är fortfarande hemma för P&E. Numera i Stockby hantverksby, i ändamålsenliga lokaler, kompetens och en maskinpark i nivå att möta tidens höga krav.

Genom åren har många ungdomar arbetat extra på skollov och andra ledigheter. Några har blivit P&E trogna under flera år och tjänat extra på att packa upp och sortera inför märkning eller vika nytryckta plagg och förpacka inför leverans. Många har med stigande erfarenhet avancera till att även trycka eller transfermärka plaggen.

Så här ser dagens arbetsstyrka ut.